Vragen? Vertel het ons…

Er komen veel veranderingen door de Participatiewet.poppetje met vraagteken

Heb je vragen daarover?

Laat ze hier achter en dan nemen wij ze voor je mee naar de gemeenten.

 

 

LEES VOOR (deel 1):

 

Lees hier meer achtergrondinformatie:

In onze regio zijn er veel cliëntenraden actief, bijvoorbeeld rondom de Wet sociale werkvoorziening, de Wet werk en bijstand of het UWV.

Wij hebben allemaal als doel op te komen voor de belangen van onze achterban. Om onderling meer contact te hebben worden er Regionale Overlegtafels georganiseerd, de gemeenten doen hier als gesprekspartner aan mee.

Als cliëntenraden van de Regionale Overlegtafel Noord Limburg, willen wij onze gemeenten op de hoogte houden van vragen die er bij jullie leven.

Daarvoor willen wij je vragen om je vragen of zorgen met ons te delen. De deelnemende gemeenten zijn van plan een lokale informatieavond te organiseren waarin zij dan antwoord kunnen geven op deze vragen.

(Er wordt je gevraagd om je naam achter te laten, je mag daar ook alleen je voornaam achterlaten of de tekst ‘anoniem’ gebruiken.)

Alvast hartelijk dank voor je hulp!

LEES VOOR (deel 2):

Logo gemeenten Noord-Limburg

7 reacties op “Vragen? Vertel het ons…

  1. Geachte lezer,

   Hartelijk dank voor uw reactie. In verband met langdurige ziekte van onze voorzitter en notulist zullen de notulen op een later tijdstip op de site worden geplaatst.
   Wij hopen u zo voldoende geïnformeerd te hebben.
   Met vriendelijke groet,

   De Cliëntenraad

 1. Mijn zoon heeft een beperking en is autistisch, hij is ontslagen bij Wnk en ik vraag me af waarom is hij de SW indicatie kwijt? Hij kan niet zonder hulp werken

  1. Beste Dora,

   Excuus voor de verlate reactie. Helaas kunnen er vanaf 2015 in de Wet sociale werkvoorzieningen (WSW) geen nieuwe indicaties meer verstrekt worden. Heeft hij al een Wsw-inducatie dan houd hij deze. Dat zou betekenen dat hij voorrang heeft op de participatiewet, in dienst treden bij een WSW-organisatie is niet meer mogelijk. Tegenwoordig valt dit allemaal onder de participatiewet en kun je je melden ofwel bij gemeente ofwel bij het UWV (afhankelijk van de concrete situatie van uw zoon).

   Heeft uw zoon een indicatie voor de WAJONG? Dan zou ik u adviseren om contact op te nemen bij het UWV.
   Heeft uw zoon een uitkering van de gemeente dan kunt u contact opnemen met de gemeente.

   Zij kunnen u sowieso verder helpen bij het uitstippelen van de juiste route.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *