Filmpjes sociale werkvoorziening

Het laden van deze pagina kan wat langer duren.


Stop bezuinigingen op Sociale Werkvoorziening FNV

27 november 2018

De FNV roept de Tweede Kamer op om de bezuinigingen op de Sociale Werkvoorziening stop te zetten. In dit filmpje zie je waarom.


Kennismaking KanDoen Venlo

16 oktober 2018

KanDoen is een voorziening binnen de gemeente Venlo voor mensen die ondersteuning nodig hebben in hun werk of bij het vinden van een nieuwe werkplek. Inmiddels telt Venlo drie KanDoen locaties. KanDoen zoekt actief draagvlak in de wijk om iedereen naar vermogen mee te laten doen. Deze introductiefilm wil inwoners van de gemeente Venlo en alle directe belanghebbenden kennis laten maken met wie KanDoen is, wat KanDoen doet en hoe we binnen KanDoen elkaar kunnen helpen.


Zembla uitzending

4 april 2018

Het was de trots van de welvaartstaat: de sociale werkplaats. Sinds de jaren zestig een plek waar mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kunnen werken tegen een fatsoenlijk salaris. Ze doen onder begeleiding aangepast werk en kunnen daardoor volwaardig meedoen in de maatschappij.

In 2015 maakte Rutte II (VVD, PvdA) een eind aan de Wet Sociale Werkvoorziening. Te duur, niet van deze tijd. Voortaan kunnen mensen met een beperking via de Participatiewet gaan werken bij gewone bedrijven.


Maasduinencentraal lokale media

4 april 2018

ZEMBLA duikt in de problematiek van de Paticipatiewet en de afbraak van de sociale werkplaats. Thomas Sanders is als voorzitter van de cliëntenraad geïnterviewd en hij maakt zich grote zorgen.


Pieter Derks over de plannen van de staatssecretaris

4 april 2018

Geen pensioen meer krijgen omdat je te weinig verdient. Dat is dubbel genaaid worden, alsof je niks meer te eten krijgt ‘omdat’ we je banden hebben lek gestoken. Druktemaker Pieter Derks denkt het zijne van de nieuwe plannen van de staatssecretaris.


Debat Gemeente Venlo

7 maart 2018

Voor de verkiezingen 2018 is er een debat in de gemeente Venlo. Over de voorziening sociale werkvoorziening.


Medewerkers sociale werkplaats zijn problemen zat

30 maart 2017

Voor een groep van ongeveer 100 mensen in de sociale werkvoorziening WAA in Venlo is te weinig en niet passend werk. Ook zouden de werknemers te weinig begeleiding krijgen en bovendien onveilig werken.


Òngerwaeg: Puur natuur in Bergen

9 februari 2017

Voorzitter Thomas Sanders word bij toeval geïnterviewd door òngerwaeg.
Gaandeweg ontwikkeld het gesprek zich meer in de richting van het werk.


Nieuwsuur NOS

13 mei 2015

Staatssecretaris Klijnsma doet aan creatief boekhouden bij haar berekening van het aantal extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking.

13 augustus 2015


Cliënt in Beeldprijs 2015

9 april 2015

Op 9 april 2015 wonnen wij als Cliëntenraad Wsw van de gemeenten Venlo, Beesel en Bergen, beide Cliënt in Beeldprijzen: de juryprijs én de publieksprijs! Dit naar aanleiding van ons onderzoek rondom de omgang met privacygegevens van Wsw’ers in onze regio.


onderzoek Ombudsman Wsw afgerond

24 september 2014

De Nationale ombudsman roept gemeenten op hun verantwoordelijk te nemen. Zij sturen nu te veel op financiën en staan te ver af van de Wsw’ers en hun belangen. Daarnaast moeten gemeenten een laagdrempelige ingang bieden waar Wsw’ers terecht kunnen met klachten. Frank van Dooren: “Wsw’ers mogen niet met hun klachten van het kastje naar de muur gestuurd worden”.


Winnaars van de Cliënt-in-beeldpublieksprijs 2014

21 september 2014

Stop-motion film over beeldvorming mogelijk gemaakt door de Winnaars van de Cliënt-in-beeldpublieksprijs 2014

The making of

22 mei 2014  Schets ‘Kijk eens wat ik wél kan’


Cliënt in Beeldpublieksprijs 2014

9 april 2014

Cliënt in Beeldprijs 2014, Clientenraad Wsw Venlo Beesel en Bergen, Klantenkamer Wsw Waalwijk Heusden Loon op Zand, Onderzoek Nationale Ombudsman Wsw, Publieksprijs


TV serie ‘Dat Werkt!’

6 januari 2012 

Anno 2019 deze werkzaamheden zijn niet meer ondergebracht bij de WAA-groep Venlo. Industrie is gesloten en de onderdelen zijn verkocht. WAA- Groep werkt nu alleen nog op basis van detachering.

WAA groep Werkt! En dat mag iedereen weten. Daarom heeft Omroep Venlo, samen met WAA groep, een TV-serie gemaakt met in de hoofdrol acht medewerkers: Nel, Jet, Maurice, Peter, John, Reinhard, Roel en Nancy. Zij nemen de kijker mee in hun wereld: werk en privé. Het resultaat is een mooie, innemende serie over de kracht van WAA groep, maar vooral van onze medewerkers. Hieronder kunt u alle uitzendingen nog eens rustig bekijken.


Nog meer filmpjes over de sociale werkvoorziening (buiten onze regio) vind je hier:

https://www.youtube.com/results?search_query=sociale+werkvoorziening